We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Renzo Taal (Salesforce) over Machine Learning, Artificial Intelligence en data

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 1 november 2016
SMART - Renzo Taal, senior vice president Northern Europe Region bij salesforce.com, schetst hoe technologie alle industrieën wereldwijd gaat beïnvloeden in de nabije toekomst. 'Machine learning samen met Artificial intelligence zijn de twee grote stromen om een System of Intelligence te creëren. Daar is het plaatsen van relevante data in context ongeacht het kanaal een erg belangrijke stap.'

De vierde industriële revolutie

De wereldgeschiedenis kent meerdere industriële revoluties. Ooit maakten we kennis met stoom, water en gemechaniseerde productie in de industrie. Daarna kwam er elektriciteit en massaproductie opgevolgd door computers, ict en geautomatiseerde productie. De vierde revolutie kenmerkt zich door robots, 3D-printen en slimme fabrieken.

Taal: 'De beperking zit 'm niet meer in de technologie, maar in de creativiteit en inventiviteit van onze eigen gedachtes. Wat kun je nou bedenken hoe je je klanten op een compleet andere manier kunt bedienen met behulp van digtalisering.' Een blik in de toekomst? Bekijk deze aflevering.

Renzo Taal

Renzo Taal Renzo Taal is Senior Vice President Northern Europe Region bij Salesforce.com. Op zijn LinkedIn profiel beschrijft hij zichzelf kort en krachtig: 'Adapt And Overcome'. Daarmee doelt hij op zijn problem solving-skills.

Taal voelt zich als een vis in het water in de 'international business arena'. Hij is in 2014 genomineerd voor de 'Top Innovator for the Netherlands' en wordt een van de meest invloedrijke business leaders in zijn klasse genoemd. Taal heeft gestudeerd aan de Erasmus University in Rotterdam en aan de Harvard Business School in Boston. Hij startte zijn carrière als strategy consultant in de fianciële en fast moving consumer goods industrie. Daarna heeft hij gewerkt bij Dell en Philips, voor hij bij Salesforce startte in 2014. Na de 20 jaar ervaring van Taal worden de volgende specialiteiten aan hem toegeschreven: management consulting, enterprise sales, services sales, services marketing, change management en M&A. 
Lees meer over Renzo Taal.