We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Emily Hunter (Greenpeace): 'Strijd tegen klimaatverandering is groter dan welke oorlog dan ook'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 20 oktober 2015
PROFILE - Haar vader was de president van Greenpeace, niet verwonderlijk groeide de Canadese Emily Hunter uit tot een voorvechter van een groene planeet van het eerste uur. 20 oktober 2015 gaat de documentaire How to Change the World, over de eerste ‘gevechten’ van activisten tegen kernbommen, de jacht op walvissen en de geboorte van Greenpeace in première tijdens IDFA.

De strijd van de huidige generatie activisten, onder wie Emily Hunter, concentreert zich vooral rondom het thema klimaatverandering. “De politieke besluiten en plannen om de emissie van co2 terug te dringen zijn bepalend voor onze toekomst”, zegt Hunter. “Dit is dé strijd die we moeten voeren. Klimaatverandering is groter dan welke oorlog dan ook.”

Jongeren zijn volgens haar “hongerig” naar maatregelen om onze aarde duurzaam te maken. “Steeds meer grote bedrijven nemen het voortouw in het terugdringen van vervuiling”, weet Hunter. “We staan aan het begin van een groter bewustzijn, maar er moet nog heel veel gebeuren.”

En daarin neemt Emily Hunter een voorbeeld aan haar inmiddels overleden vader en haar eveneens activistische moeder. “Mijn vader maakte deel uit van de eerste groep activisten uit mijn documentaire. Het was een kleine groep mensen, maar ze waren onderdeel van een belangrijke poging om onze wereld te veranderen.”

 

Emily Hunter

Emily Hunter Haar vader was de oprichter van Greenpeace en haar moeder de eerste vrouwelijke activiste die een walvis redde door een harpoen te blokkeren. Niet verwonderlijk dat de Canadese Emily Hunter uitgroeide tot een voorvechtster van een groene planeet van het eerste uur.
Ze schreef over en documenteerde diverse campagnes en acties in alle uithoeken van de wereld. 
Lees meer over Emily Hunter.