We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

‘De vertaalslag van YouTube naar lineaire tv werkt voor geen meter’| Jeroen Koopman (oprichter NewBe)

The Future Of YouTube, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 14 november 2019
Voor de serie ‘The future of YouTube’ slaat 7DTV de handen ineen met 5PM, hét Youtube-bureau van Nederland. We gaan in gesprek met Jeroen Koopman, oprichter van mediabedrijf NewBe.
 
NewBe
‘Wij zijn een productiebedrijf uit Amsterdam en zijn acht jaar geleden gestart. We zijn gespecialiseerd in de on demand-wereld en ontwikkelen series en films voor platformen zoals Netflix, Amazon Prime Video en ook voor YouTube. We willen de grenzen gaan vervagen, door te internationaliseren. Dat gaan we niet doen door kantoren in andere landen te openen. Bijna alle grote partijen zitten in Amsterdam en ik kan daardoor met Nederlandse ideeën de internationale markt bestormen.’
 
YouTube
‘In de basis is YouTube - in tegenstelling tot tv, Netflix of Amazon Prime Video - een sociaal platform. In de kern volg je eerder een persoon dan een serie of film. Doordat hij of zij video’s maakt die je leuk vindt, word je een nog grotere fan van hem of haar. Bij alle andere kanalen kijk je naar de film of de serie en niet naar de maker van de serie. Hierin onderscheidt YouTube zich. Ik geloof dat YouTube alleen maar groter wordt. Iedereen realiseert zich steeds meer dat er op YouTube niet slechts één modus is om meer uit zijn of haar bedrijf of persoonlijkheid te halen. Bij NewBe zien we YouTube als een marketinginstrument, maar voor andere bedrijven kan het een businessmodel of zoekmachine zijn.’

Jeroen Koopman

Jeroen Koopman Met de oprichting van ​NewBe​ in 2011 wilde Jeroen Koopman de wereld van traditionele en online media met vernieuwende formats en producties met elkaar verbinden. Van de productie van tv-formats, tot het opzetten van een jongerenplatform en een bioscoopfilm. Dat leverde ook prijzen op. In 2017 was NewBe de snelst groeiende productiecompany in Nederland in de Gazellen 2017 van Het Financieele Dagblad.
Lees meer over Jeroen Koopman.