We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

'Er zal niet slechts één medicijn komen om kanker te bestrijden' | Marta Kijanka (APO-T)

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 19 september 2019
APO-T is een particulier biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe behandelingen tegen kanker. Wij gaan in gesprek met Marta Kijanka, CEO bij APO-T.

De missie van APO-T is om kankerpatiënten te behandelen met een specifiek en gericht behandelplan. Belangrijkste prioriteit? Dat de kwaliteit van leven behouden blijft. Martha: ‘Ons doel is om eersteklas therapeutische moleculen te leveren voor specifieke en duurzame behandeling van kanker. Kankergeneesmiddelen die op dit moment beschikbaar zijn, zorgen over het algemeen voor veel bijwerkingen. Een patiënt moet baat hebben bij een behandeling in plaats zich nog slechter te gaan voelen. Met onze unieke technologieën willen we een sterke positie verwerven in deze snel evoluerende markt’.

In 2010 trad Marta toe tot de Molecular Oncology Group van de Universiteit Utrecht om te werken aan een project gericht op 'cancer molecular imaging and therapy using antibody fragments’. Marta startte in augustus 2015 bij APO-T. Sinds januari 2018 is ze interim-CEO en werkt ze aan de algemene strategie én maakt ze deel uit van het van algemeen management van APO-T.

Benieuwd geworden naar het verhaal van Marta? Bekijk dan de hele aflevering!

Marta Kijanka

Marta Kijanka Marta Kijanka is medisch biotechnoloog. In 2010 trad ze toe tot de Molecular Oncology Group van de Universiteit Utrecht om te werken aan een project gericht op moleculaire beeldvorming van kanker en therapie met behulp van antilichaamfragmenten. Marta kwam in augustus 2015 bij APO-T als VP van R&D. Sinds januari 2018 is ze interim-CEO werkt ze aan de algemene strategie en maakt ze deel uit van het van algemeen management van APO-T.
 
Lees meer over Marta Kijanka.