We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

‘De toekomst van de stad bestaat uit openbaar vervoer aangevuld met deelvervoer’ | Quinten Selhorst (CEO & Co-founder felyx)

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 22 augustus 2019
Quinten Selhorst (CEO & Co-founder felyx) biedt met zijn bedrijf felyx elektrische scooters om met meerdere mensen te delen aan. Hoe ziet Quinten de toekomst van mobiliteit in middelgrote tot grote steden? 

In de zomer van 2017 startten ze in Amsterdam met 108 scooters. Vanuit daar groeide het bedrijf, dat elektrische deelscooters aanbiedt, uit naar Rotterdam, Den Haag en sinds kort naar Brussel. ‘Mijn compagnon en ik komen allebei uit een ondernemersgezin. We wisten al op jonge leeftijd dat we wilden ondernemen. Eind 2015 realiseerden we ons dat we vaak gebruik maakten van autodeel-aanbieders. We zagen de voordelen, maar ook een aantal nadelen. Zoals de langere reistijd in verband met drukte in de stad. Op dat moment vroegen we ons af waarom er nog geen soortgelijk concept was alscarsharing, maar dan voor scooters. Na onze opleidingen en werkervaringen als consultants, maakten we in april 2016 de overstap naar felyx.’
 
‘Het huren van onze elektrische scooters kost 30 cent per minuut. We hebben een laagdrempelig instapmodel waarbij klanten geen vaste administratie- en abonnementskosten betalen. In onze app voer je je gegevens in. Daarna kijk je via de app waar de dichtstbijzijnde scooter staat en die reserveer je,’ aldus Selhorst.
 
Benieuwd geworden naar het verhaal van Quinten? Bekijk dan de hele aflevering!

Quinten Selhorst

Quinten Selhorst Quinten Selhorst, co-founder felyx, bouwt aan zijn innovatieve scale-up in elektrische scooters. Met felyx reis je snel, comfortabel en duurzaam door de stad. De ambitieuze plannen van de mannen op het gebied van duurzaam en gedeeld stadsvervoer viel al snel op. Omdat steden voller worden en de luchtkwaliteit verslechtert is er een transitie nodig richting nieuwe vormen van mobiliteit.

Groeiende urbanisatie stelt ons voor de uitdaging om meer mensen te vervoeren met minder eigen, grote en vervuilende vervoersmiddelen. Het is dan ook hun missie om met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel de stad leefbaar en bereikbaar te houden voor iedereen.
Lees meer over Quinten Selhorst.