We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

"Waterstof heeft geen toekomst" | Florian Minderop (MisterGreen)

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 11 juli 2019
Hoe vaak zien we een Tesla model 3 of een Tesla model x tegenwoordig op de weg rijden? De kosten en voordelen van elektrisch auto's worden gunstiger, maar hoe ziet de toekomst van elektrisch rijden eruit?

De elektrische auto-industrie wordt vooralsnog gedomineerd door één man: Elon Musk met zijn elektrische auto Tesla. Florian Minderop (Oprichter MisterGreen) opereert in deze wereld en heeft de meest duurzame autoleasemaatschappij van Nederland opgericht. Ongeveer 1500 klanten leasen Tesla’s via zijn Tesla-leasemaatschappij MisterGreen. Hoe ziet Florian de toekomst van elektrisch rijden?

Duurzaamheid is uit de geitenwollensokken-scene getrokken. Dit topic staat inmiddels bij veel ondernemers hoog op de agenda en biedt daarom kansen. Elektrisch rijden is ook voor de zakelijke markt interessant. Minderop is in de ban van het elektrisch rijden: ‘Tesla is gewoon een tech-company en de andere autobedrijven, die elektrische auto’s op de markt brengen, zijn dat niet. Daar moeten we nog maar van zien of ze het dus waar kunnen maken. Wij geloven meer in Tesla op dit moment.’

Florian Minderop

Florian Minderop Florian Minderop a.k.a. MisterGreen rust niet voordat het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit wereldwijd verbannen is. Om dit te bereiken, heeft hij in 2008 zijn bedrijf MisterGreen Electric Lease opgericht. Het is zijn persoonlijk missie om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto's online aan te bieden. 

Florian was voorheen account manager bij ABN AMRO: daar ging hij in gesprek met zijn klanten en merkte dat hij liever aan de andere kant van de tafel zat. Dit inspireerde hem om stappen te zetten en leidde tot zijn huidige bedrijf MisterGreen Electric Lease, de meest duurzame auto leasemaatschappij van Nederland.
Lees meer over Florian Minderop.